Hest

ET

Teknikken jeg arbejder med hedder; Equine Touch, forkortet ET, og er en alternativ behandlingsform, der har fokus på bindevæv. ET er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsbehandling, der manipuleres ikke med knogler. ET er ikke diagnostisk, det vil sige at der ikke bliver stillet en diagnose. Møder jeg heste med et specifikt problem f.eks. en skade, uren gang, ømhed, adfærdsændring el. lign. vil der blive lavet en generel afbalancering af kroppen, efterfølgende kan der arbejdes med specifikke problem områder.

 

Hvornår kan bindevævsbehandling hjælpe?

bindevævsbehandling kan hjælpe, hvis din hest f.eks. har spændte muskler, glansløs pels, dårlig energi, maveproblemer samt ved f.eks. rehabilitering, seneskader, sårheling, nervøsitet og rygproblemer. Sidst men ikke mindst hjælper bindevævsbehandling forebyggende, fordi kroppen opnår en balance og hjælper til at hele sig selv.

Jeg anbefaler alle nye klienter at booke  et forløb (3 sessioner) i løbet af 14 dage, dette er for at vi kan komme ind til kernen af evt. problemer. Hesten skal lære både mig og teknikken at kende for at tage optimalt i mod behandlingen, derfor opnås det bedste resultat ved mindst 3 sessioner. 

 

Bindevævsbehandling kan både stå alene, men går også godt i spænd med andre behandlingsformer som f.eks. Kiropraktik, Osteopati, Homøopati (blomster medicin), Akupunktur etc. Det kan også bruges som rent velvære for krop og sind.

 

Under sessionen

Hesten skal gerne være striglet og fri for mudder og andet skidt, ejer/rytter skal gerne holde hesten i løs snor, så den kan reagere, skulle den have behov for det. Ligeledes skal ejer/rytter sørge for at holde mig sikker, kan de se at hesten ligger an til at bide eller sparke, skal de gøre mig opmærksom herpå, så vi undgår uheld. Efter endt session skal hesten have helt fri i 48 timer, ingen ridning, klap osv. ligeledes skal de have adgang til frisk vand. Alt for store måltider skal også helst vente et par timer efter endt session. Man vil kunne opleve en meget træt hest, der tisser en del og det kan lugte grimt. Dette er pga. den afgiftning der er blevet sat i gang under sessionen og affaldstofferne der forlader kroppen. Så ingen grund til bekymring.

 

Som mennesker vil vi gerne have noget at sammenligne med, men denne form for bindevævsbehandling kan ikke umiddelbart sammenlignes med andre modaliteter eller teknikker. Teknikken er helt sin egen. En blanding af filosofier fra Vesten og Østen. Vi arbejder over meridianbaner men med muskler og bindevæv i fokus, altså en komplet afbalancering af kroppen både fysisk og psykisk.

 

Meridianbaner, akupunkturpunkter og afspænding

Fingrene udøver The Move, som er det unikke ved denne teknik. The Move udføres altid og kun på tværs af musklerne. Det er vigtigt, at det ikke gør ondt, da musklerne spænder op ved smerte, og man kan ikke samarbejde med en opspændt muskel. The Move øger blodcirkulationen, som bl.a. betyder en forbedret iltning af og næring til musklen samt afspænding af bindevævet.

The Move forplanter sig via bindevævet helt ind på organniveau. Der sker det samme, som når du dikker et spindelvæv: Uanset størrelsen på spindelvævet, forplantes vibrationen øjeblikkeligt ud til hvert eneste hjørne. Med andre ord: hver eneste celle i kroppen sættes i bevægelse.

 

Forebyggelse og blødgøring af arvæv

Bindevævsbehandling må selvfølgelig ikke udføres direkte på friske sår, men så snart fx en åben skade eller et operationsar er tørt og fint og stingene fjernet, kan du arbejde omkring såret og med tid på kryds og tværs af såret/aret for dermed at forebygge dannelsen af arvæv. Gammelt arvæv kan blødgøres med teknikken. Det tager tid, men med vedholdenhed og tålmodighed kan gammelt, hårdt og knoldet arvæv blødgøres og smidiggøres.