Hvad er bindevæv?

I mit arbejde er det bindevævet, der er i fokus, men hvad er bindevæv egentlig for en størrelse?

Bindevæv er en meget fin, tynd og let klistret hinde, der omkranser alle celler i kroppen. Det er den hinde, du fjerner, når du f.eks. renser en mørbrad. Bindevæv findes i både menneske kroppen, såvel som dyre kroppen, og kan have stor inflydelse på, hvordan vi hver i sær bruger kroppen.

Hele kroppen er forbundet af bindevæv, lige fra muskler og sener til blodåre og organer. Hvis ikke det hele hang sammen via bindevæv, ville organerne f.eks. ligger og roder rundt ned i bækkenet. Man kan sige, at bindevævet løber igennem vores krop og forbinder det hele som et spindelvæv.

Dikker du til et spindelvæv, kan vibrationerne ses ud i hvert hjørne af spindelvævet. Det samme gælder for de vibrationer der sættes igang under en session hos mig, de spreder sig langt ind i kroppen, ja helt ned på organ niveau, og det er gælder både hos mennesker og dyr.

Når bindevævet omkring en muskel er spændt, så kan man sammenligne det med, at man selv har en jakke på, der er et par numre for lille. Det spænder, er ubehageligt og kan gøre ondt.

Det er bl.a. i sådanne tilfælde, at den teknik jeg arbejder med kan hjælpe. Ikke nok med at bindevævet bliver løsnet, og man bliver mere bevægelig. Man kan også få øget blodcirklationen i kroppen, og det bevirker at man nemmere kommer af med ophobede affaldsstoffer. VHT- CT og ET er simpelthen en generel afbalancering af hele kroppen.

 

 

 

 

 

VHT for lille jakke