Hund

CT

Teknikken jeg arbejder med hedder; Canine Touch, forkortet CT, og er en alternativ behandlingsform, der har fokus på bindevæv. CT er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsbehandling, der manipuleres ikke med knogler. CT er ikke diagnostisk, det vil sige at der ikke bliver stillet en diagnose. Kommer hunden med et specifikt problem f.eks. en skade, uren gang, ømhed, adfærdsændring el. lign. vil der blive lavet en generel afbalancering af kroppen, efterfølgende kan der arbejdes med specifikke problem områder.

 

Hvornår kan bindevævsbehandling hjælpe?

 

Bindevævsbehandling kan hjælpe, hvis din hund f.eks. har spændte muskler, glansløs pels. dårlig energi, maveproblemer samt ved f.eks. rehabilitering, seneskader, sårheling, nervøsitet, rygproblemer, nakkeproblemer. Sidst men ikke mindst hjælper bindevævsbehandling forebyggende, fordi kroppen opnår en balance og hjælper til at hele sig selv.

Jeg anbefaler alle nye klienter at booke  et forløb (3 sessioner) i løbet af 14 dage, dette er for at vi kan komme ind til kernen af evt. problemer. Hunden skal lære både mig og teknikken at kende for at tage optimalt i mod behandingen, derfor opnås det bedste resultat ved mindst 3 sessioner.

 

Bindevævsbehandling kan både stå alene, men går også godt i spænd med andre behandlingsformer som f.eks. Kiropraktik, Osteopati, Homøopati (blomster medicin), Akupunktur etc. Det kan også bruges som rent velvære for krop og sind.

 

 

Under sessionen

Hunden skal gerne være ren og tør når jeg kommer. Sessionen foregår umiddelbart på gulvet, hvor hunden  kan ligge sig, hvis den har lyst, ejer kan sidder ved sin hund så den er tryg og som hjælp til at holde mig sikker, skulle der komme en utilsigtet reaktion fra hunden. Hunden får lov til at gå til og fra, hvis den får brug for pauser, med bindevævsbehandling er der ingen tvang, alt foregår på hundens præmisser. Efter endt session skal hunden have ro, ingen lange gåture i de næste 48 timer, ingen vild leg, voldsom klap og nusseri.

Hunden skal ligeledes have adgang til frisk vand, og man kan opleve at de trænger til at drikke med det samme vi er færdige. Dette er pga. den afgiftning der bliver sat igang under sessionen, væsken hjælper affaldstofferne ud af kroppen, så hunden skal også ud og tisse umiddelbart efterfølgende.

 

 

Som mennesker vil vi gerne have noget at sammenligne med, men denne form for bindevævsbehandling kan ikke umiddelbart sammenlignes med andre modaliteter eller teknikker. Teknikken er helt sin egen. En blanding af filosofier fra Vesten og Østen. Vi arbejder over meridianbaner men med muskler og bindevæv i fokus, altså en komplet afbalancering af kroppen både fysisk og psykisk.

 


Meridianbaner, akupunkturpunkter og afspænding

Fingrene udøver The Move, som er det unikke ved teknikken. The Move udføres altid og kun på tværs af musklerne. Det er vigtigt, at det ikke gør ondt, da musklerne spænder op ved smerte, og man kan ikke samarbejde med en opspændt muskel. The Move øger blodcirkulationen, som bl.a. betyder en forbedret iltning af og næring til musklen samt afspænding af bindevævet.

The Move forplanter sig via bindevævet helt ind på organniveau. Der sker det samme, som når du dikker et spindelvæv: Uanset størrelsen på spindelvævet, forplantes vibrationen øjeblikkeligt ud til hvert eneste hjørne. Med andre ord: hver eneste celle i kroppen sættes i bevægelse.

 

Forebyggelse og blødgøring af arvæv

Bindevævsbehandling må selvfølgelig ikke udføres direkte på friske sår, men så snart fx en åben skade eller et operationsar er tørt og fint og stingene fjernet, kan du arbejde omkring såret og med tid på kryds og tværs af såret/aret for dermed at forebygge dannelsen af arvæv. Gammelt arvæv kan blødgøres med teknikken. Det tager tid, men med vedholdenhed og tålmodighed kan gammelt, hårdt og knoldet arvæv blødgøres og smidiggøres.