fbpx
Book

Bindevævsbehandling til hest

Har din hest uren gang, rygproblemer, er den svær i bøjning, nervøs eller noget helt femte? Så kan en bindevævsbehandling hjælpe din hest.

Bøvler din hest med stivhed, skævheder, går den på 2 spor, er den svær i bøjning, lavt energiniveau, har den skader eller er igang med genoptræning efter en skade? Måske oplever du adfærdsproblemer, maveproblemer, svær sårheling, eksem, glansløs pels eller nervøsitet hos din hest? Så kan jeg hjælpe! Teknikken jeg arbejder med hedder Equine Touch, forkortet ET, og er en alternativ behandlingsform, der har fokus på bindevæv. ET er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsbehandling, hvor der ikke manipuleres med knogler. Jeg laver en generel afbalancering af kroppen, og efterfølgende kan der arbejdes med specifikke problemområder hos din hest.

Jeg ser også på og behandler ekvipager som helhed - både hest og rytter. Har du f.eks. udfordringer i din ridning, kan jeg hjælpe ved at gennemtjekke, analysere og behandle både din og din hest krop. 
Det er en stor fordel, at jeg kan behandle både dig og din hest, da jeg så kan analysere og sammenligne jeres forskellige udfordringer, så vi kan finde roden til problemerne - f.eks. hvis du oplever problemer i din ridning. Det kan være, at din hest uren gang, rygproblemer, er svær i bøjning eller nervøs? Så er en bindevævsbehandling af hest og rytter være et rigtig godt sted at starte. Teknikken, jeg bruger, hedder Equine Touch og er ligesom behandlingerne til menneske og hund en blid men effektiv behandlingsform for din hest.
BOOK TID

Blid men effektiv bindevævsbehandling til hest

Hvilken teknik benyttes der under Bedre Bindevævs behandlinger af bindevævet?
Bedre Bindevæv tilbyder en alternativ form for bindevævsbehandling, der er blid men effektiv. Jeg arbejder både med mennesker, hunde og heste. Teknikken jeg arbejder med, er den samme - uanset om det er dyr eller mennesker, der behandles. Du kender måske allerede teknikken under navnene VHT (vibromuskular harmonisationsteknik/Vibromuscular Harmonisation Technique) til menneske, Equine Touch til heste eller Canine Touch til hund. Equine Touch er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsbehandling for din hest. Der manipuleres ikke med knogler, og behandlingerne er ikke ubehagelige eller gør ondt i modsætning til mange andre typer af bindevævsbehandling eller -massage. Equine Touch er ikke diagnostisk, det vil sige, at der ikke bliver stillet en diagnose, når din hest får en behandling - men diagnostiserede problemer kan jeg behandle. Har din hest med et specifikt problem f.eks. stivhed, skævheder, går på 2 spor, er svær i bøjning, lavt energiniveau, har skader eller er igang med genoptræning efter en skade eller lignende, vil jeg først lavet en generel afbalancering af kroppen, og efterfølgende arbejder jeg med specifikke problemområder.

Som mennesker vil vi gerne have noget at sammenligne med, men denne form for bindevævsbehandling kan ikke umiddelbart sammenlignes med andre modaliteter eller teknikker. Teknikken er helt sin egen og er en blanding af filosofier fra Vesten og Østen. Vi arbejder over meridianbaner men med muskler og bindevæv i fokus, hvilket giver en komplet afbalancering af kroppen både fysisk og psykisk. 
BOOK TID NU
Meridianbaner, akupunkturpunkter og afspænding
Fingrene udøver The Move, som er det unikke ved teknikken. The Move udføres altid og kun på tværs af musklerne. Det er vigtigt, at det ikke gør ondt, da musklerne spænder op ved smerte, og man kan ikke samarbejde med en opspændt muskel. The Move øger blodcirkulationen, som bl.a. betyder en forbedret iltning af og næring til musklen samt afspænding af bindevævet. The Move forplanter sig via bindevævet helt ind på organniveau. Der sker det samme, som når du prikker til et spindelvæv: uanset størrelsen på spindelvævet, forplantes vibrationen øjeblikkeligt ud til hvert eneste hjørne. Med andre ord: hver eneste celle i kroppen sættes i bevægelse under en bindevævsbehandling hos Bedre Bindevæv.
BOOK TID NU

Hvordan foregår en bindevævsbehandling? 

Under behandlingen
Hesten skal gerne være striglet og fri for mudder og andet skidt, ejer/rytter skal gerne holde hesten i løs snor, så den kan reagere, hvis den skulle have behov for det. Ligeledes skal ejer/rytter sørge for at holde mig sikker, hvilket vil sige, at hvis man kan se at hesten ligger an til at bide eller sparke, skal de gøre mig opmærksom herpå, så vi undgår uheld. 
Efter behandlingen
Efter endt session skal hesten have helt fri i 48 timer, ingen ridning, klap osv. Ligeledes skal de have adgang til masser af frisk vand, idet behandlingen frigiver affaldsstoffer, der er vigtige at få skyllet ud. Alt for store måltider skal også helst vente et par timer efter behandlingen. Man vil kunne opleve en meget træt hest, der tisser en del, og det kan lugte grimt. Dette er pga. den afgiftning, der er blevet sat i gang under sessionen, og affaldstofferne der forlader kroppen. Det er derfor et godt tegn, hvis hesten har øget vandladning, der eventuelt også har ekstra lugt - så ingen grund til bekymring.
Antal behandlinger og bindevævsbehandling som supplement til andre behandlingsformer
Jeg anbefaler alle nye klienter at booke et forløb (3 sessioner i løbet af 14 dage), for at vi kan komme ind til kernen af eventuelle problemer og opnå det bedste resultat. Hesten skal også lære både mig og teknikken at kende for at tage optimalt imod behandlingen, derfor opnås det bedste resultat ved mindst 3 sessioner. Bindevævsbehandling kan både stå alene, men går også godt i spænd med andre behandlingsformer som f.eks. kiropraktik, osteopati, homøopati (blomstermedicin), akupunktur eller lignende. Det kan også bruges som rent velvære for krop og sind.
BOOK TID TIL BINDEVÆVSBEHANDLING

Hvornår kan en bindevævsbehandling af hest hjælpe?

Behandling af skader, spændte muskler, skævheder og smerter
Bindevævsbehandling kan hjælpe, hvis din hest f.eks. har spændte muskler, glansløs pels, dårlig energi, maveproblemer samt ved f.eks. rehabilitering, seneskader, sårheling, nervøsitet og rygproblemer, eller hvis du oplevelser andre tegn på skævheder og spændinger hos din hest.  

Bindevævsbehandling kan både stå alene, men går også godt i spænd med andre behandlingsformer som f.eks. kiropraktik, osteopati, homøopati (blomstermedicin), akupunktur og lignende behandlinger. Det kan også bruges som rent velvære for krop og sind for din hest.
BOOK TID TIL DIN HEST NU
Behandling af stress, traumer og nervesystem - og til velvære
Ligeledes kan bindevævsbehandling afhjælpe stress, traume, generelle spændinger i kroppen, kæbeproblemer og meget mere. Derudover er bindevævsbehandling særdeles godt at bruge forebyggende og som velvære, fordi det hjælper til at skabe balance i kroppen, og hjælper kroppen til at hele sig selv.
Forebyggelse og blødgøring af arvæv
Bindevævsbehandling må selvfølgelig ikke udføres direkte på friske sår, men så snart f.eks. en åben skade eller et operationsar er tørt og fint, og stingene fjernet, kan vi arbejde omkring såret og med tid også på kryds og tværs af såret/aret for dermed at forebygge dannelsen af arvæv. Gammelt arvæv kan også blødgøres med teknikken. Det tager tid, men med vedholdenhed og tålmodighed kan gammelt, hårdt og knoldet arvæv blødgøres og smidiggøres.

Samtidig kan bindevævsbehandlinger med fordel bruges forebyggende, fordi kroppen opnår en balance og hjælper til at hele sig selv. Den er derfor i bedre stand til at hele og genoprette eventuelle kommende skader og skævheder.
BOOK TID TIL DIN BINDEVÆVSBEHANDLING

Bindevævsbehandling af ekvipager: hest og rytter

Jeg ser også på og behandler ekvipager som helhed - både hest og rytter samt hund og ejer. Det er en stor fordel, at jeg kan behandle både dig og din hest, da jeg så kan analysere og sammenligne jeres forskellige udfordringer, så vi kan finde roden til problemerne. Har du f.eks. udfordringer i din ridning, kan jeg hjælpe ved at gennemtjekke, analysere og behandle både din og din hest krop. Det kan f.eks. være, at din hest uren gang, rygproblemer, er den svær i bøjning eller nervøs? Så er en bindevævsbehandling af hest og rytter være et rigtig godt sted at starte.

Det kan også være, at din hest bøvler med stivhed, skævheder, går den på 2 spor, er den svær i bøjning, lavt energiniveau, har den skader eller er igang med genoptræning efter en skade? Måske oplever du adfærdsproblemer, maveproblemer, svær sårheling, eksem, glansløs pels eller nervøsitet hos din hest? Så kan jeg hjælpe! Teknikken jeg arbejder med hedder Equine Touch, forkortet ET, og er en alternativ behandlingsform, der har fokus på bindevæv. ET er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsbehandling, hvor der ikke manipuleres med knogler. Jeg laver en generel afbalancering af kroppen, og efterfølgende kan der arbejdes med specifikke problemområder hos din hest.
BOOK TID NU

Bindevævsbehandling af hund

Har din hund skævheder, maveproblemer, adfærdsudfordringer eller går den på to spor? Bøvler din hund med stivhed, skævheder eller går den på 2 spor? Har den krøllet pels langs ryggen eller lavt energiniveau? Måske har den skader eller er igang med genoptræning efter en skade? Eller oplever du adfærdsproblemer, maveproblemer, svær sårheling, eksem, glansløs pels eller nervøsitet hos din hund? Så kan jeg hjælpe! Teknikken hedder Canine Touch og er ligesom behandlingsformerne til menneske og hest en blid men effektiv behandling for din hund. 
LÆS MERE OM BEHANDLING AF HUND

Bindevævsbehandling af rytter

Det er en stor fordel, at jeg kan behandle både dig og din hest, da jeg så kan analysere og sammenligne jeres forskellige udfordringer, så vi kan finde roden til problemerne - f.eks. hvis du oplever problemer i din ridning. Det kan være, at din hest uren gang, rygproblemer, er svær i bøjning eller nervøs? Så er en bindevævsbehandling af hest og rytter være et rigtig godt sted at starte. Teknikken, jeg bruger, hedder Equine Touch og er ligesom behandlingerne til menneske og hund en blid men effektiv behandlingsform for din hest.
LÆS MERE OM BEHANDLING AF MENNESKE

Bedre Bindevæv bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse.  

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram