fbpx
Book

Bindevævsbehandling til menneske

Har du nakkesmerter, piskesmæld, kæbeproblemer, fibromyalgi eller noget helt femte? Så kan en bindevævsbehandling hjælpe dig.

Måske har du problemer med spændt og øm nakke, ryg og/eller skuldre? Eller har du piskesmæld eller andre traumer/skader? Bøvler du med hovedpine og kæbeproblemer? Er du skæv i kroppen, har ondt i lænd og iskias? Er du ramt af fibromyalgi? Har du problemer med hæle spore? Eller måske vil du bare forkæle dig selv og dit bevægeapparat lidt med en blid og effektiv behandling? Så kan en bindevævsbehandling med Bedre Bindevæv hjælpe! Hvis din problemstilling ikke er nævnt her, må du endelig give mig et ring for at høre, om jeg kan hjælpe dig med netop din udfordring. 

Jeg har klinik i Viborg, men jeg kører også i resten af landet. Så selvom du ikke bor i nærheden eller ikke har mulighed for at komme ind på klinikken, så kan jeg helt sikkert også hjælpe dig. Kontakt mig endelig! 
BOOK TID

Blid men effektiv bindevævsbehandling til menneske

Hvilken teknik benyttes der under Bedre Bindevævs behandlinger af bindevævet?
Bedre Bindevæv tilbyder en alternativ form for bindevævsbehandling, der er blid men effektiv. Jeg arbejder både med mennesker, hunde og heste. Teknikken jeg arbejder med, er den samme - uanset om det er dyr eller mennesker, der behandles. Du kender måske allerede teknikken under navnene VHT (vibromuskular harmonisationsteknik/Vibromuscular Harmonisation Technique) til menneske, Equine Touch til heste eller Canine Touch til hund. VHT er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsbehandling. Der manipuleres ikke med knogler, og behandlingerne er ikke ubehagelige eller gør ondt i modsætning til mange andre typer af bindevævsbehandling eller -massage. VHT er ikke diagnostisk, det vil sige, at der ikke bliver stillet en diagnose, når du får en behandling - men diagnostiserede problemer kan jeg behandle. Kommer du med et specifikt problem f.eks. dårlig ryg, iskiassmerter, psoas problemer eller lignende, vil jeg først lavet en generel afbalancering af kroppen, og efterfølgende arbejder jeg med specifikke problemområder.

Som mennesker vil vi gerne have noget at sammenligne med, men denne form for bindevævsbehandling kan ikke umiddelbart sammenlignes med andre modaliteter eller teknikker. Teknikken er helt sin egen og er en blanding af filosofier fra Vesten og Østen. Vi arbejder over meridianbaner men med muskler og bindevæv i fokus, hvilket giver en komplet afbalancering af kroppen både fysisk og psykisk.
BOOK TID NU
Meridianbaner, akupunkturpunkter og afspænding
Fingrene udøver The Move, som er det unikke ved teknikken. The Move udføres altid og kun på tværs af musklerne. Det er vigtigt, at det ikke gør ondt, da musklerne spænder op ved smerte, og man kan ikke samarbejde med en opspændt muskel. The Move øger blodcirkulationen, som bl.a. betyder en forbedret iltning af og næring til musklen samt afspænding af bindevævet. The Move forplanter sig via bindevævet helt ind på organniveau. Der sker det samme, som når du prikker til et spindelvæv: uanset størrelsen på spindelvævet, forplantes vibrationen øjeblikkeligt ud til hvert eneste hjørne. Med andre ord: hver eneste celle i kroppen sættes i bevægelse under en bindevævsbehandling hos Bedre Bindevæv.
BOOK TID NU

Hvordan foregår en bindevævsbehandling? 

Under behandlingen skal du have behageligt og løstsiddende tøj på - f.eks. joggingbukser og en blød bluse. Som kvinde er det rarest ikke at have BH på, og det gør samtidig også behandlingen lidt lettere, da en BH-bøjle nemt kan komme lidt i vejen og være ubehagelig at ligge på. Medbring også gerne et lille håndklæde til at have under hovedet, når du ligger på briksen. Behandlingen foregår uden på tøjet på briks og/eller stol afhængig af problematikkerne. Behandlingen er blid og behagelig imodsætning til andre former for bindevævsbehandlinger og kan enten foregå hjemme hos dig eller på min klinik.
Efter behandlingen
Efter en endt session er det meget vigtigt, at man drikker rigeligt vand, fordi der bliver sat gang i en afgiftningsproces under sessionen. Affaldsstofferne hjælper vandet med at skylle ud af kroppen, så du får det bedste udbytte af din behandling. Det er meget almindeligt, at du efter den første behandling kan føle dig træt og groggy eller få influenza-lignende symptomer. Det er et tegn på, at din krop arbejder, og at der er blevet frigivet affaldsstoffer under behandlingen. 
Antal behandlinger og bindevævsbehandling som supplement til andre behandlingsformer
Jeg anbefaler alle nye klienter at booke et forløb (3 sessioner), for at vi kan komme ind til kernen af eventuelle problemer og opnå det bedste resultat. Bindevævsbehandling kan både stå alene, men går også godt i spænd med andre behandlingsformer som f.eks. kiropraktik, osteopati, homøopati (blomstermedicin), akupunktur eller lignende. Det kan også bruges som rent velvære for krop og sind.
BOOK TID TIL DIN BINDEVÆVSBEHANDLING

Hvem kan en bindevævsbehandling hjælpe?

Behandling af skader, spændte muskler, skævheder og smerter
Måske har du problemer med spændt og øm nakke, ryg og/eller skuldre - måske fordi du har stillesiddende arbejde, hvilket eksempelvis kan give spændinger i psoas, ryg, skuldre og nakke? Måske har du en skade? Eller har du piskesmæld eller andre traumer/skader? Bøvler du med hovedpine og kæbeproblemer? Er du skæv i kroppen, har ondt i lænd og iskias? Er du ramt af fibromyalgi? Har du problemer med hæle spore? Eller måske vil du bare forkæle dig selv og dit bevægeapparat lidt med en blid og effektiv behandling? Så kan jeg hjælpe! Hvis din problemstilling ikke er nævnt her, må du endelig give mig et ring for at høre, om jeg kan hjælpe dig med netop din udfordring. 
BOOK TID NU
Behandling af stress, traumer og nervesystem - og til velvære
Ligeledes kan bindevævsbehandling afhjælpe stress, traume, generelle spændinger i kroppen, kæbeproblemer, hovedpine og meget mere. Derudover er bindevævsbehandling særdeles godt at bruge forebyggende og som velvære, fordi det hjælper til at skabe balance i kroppen, og hjælper kroppen til at hele sig selv.
Forebyggelse og blødgøring af arvæv
Bindevævsbehandling må selvfølgelig ikke udføres direkte på friske sår, men så snart f.eks. en åben skade eller et operationsar er tørt og fint, og stingene fjernet, kan vi arbejde omkring såret og med tid også på kryds og tværs af såret/aret for dermed at forebygge dannelsen af arvæv. Gammelt arvæv kan også blødgøres med teknikken. Det tager tid, men med vedholdenhed og tålmodighed kan gammelt, hårdt og knoldet arvæv blødgøres og smidiggøres.
BOOK TID TIL DIN BINDEVÆVSBEHANDLING

Bindevævsbehandling af ekvipager: hest og rytter

Jeg ser også på og behandler ekvipager som helhed - både hest og rytter samt hund og ejer. Det er en stor fordel, at jeg kan behandle både dig og din hest, da jeg så kan analysere og sammenligne jeres forskellige udfordringer, så vi kan finde roden til problemerne. Har du f.eks. udfordringer i din ridning, kan jeg hjælpe ved at gennemtjekke, analysere og behandle både din og din hest krop. Det kan f.eks. være, at din hest uren gang, rygproblemer, er den svær i bøjning eller nervøs? Så er en bindevævsbehandling af hest og rytter være et rigtig godt sted at starte.

Det kan også være, at din hest bøvler med stivhed, skævheder, går den på 2 spor, er den svær i bøjning, lavt energiniveau, har den skader eller er igang med genoptræning efter en skade? Måske oplever du adfærdsproblemer, maveproblemer, svær sårheling, eksem, glansløs pels eller nervøsitet hos din hest? Så kan jeg hjælpe! Teknikken jeg arbejder med hedder Equine Touch, forkortet ET, og er en alternativ behandlingsform, der har fokus på bindevæv. ET er en blid, men dog dybdegående form for bindevævsbehandling, hvor der ikke manipuleres med knogler. Jeg laver en generel afbalancering af kroppen, og efterfølgende kan der arbejdes med specifikke problemområder hos din hest.
BOOK TID NU

Bindevævsbehandling af hund

Har din hund skævheder, maveproblemer, adfærdsudfordringer eller går den på to spor? Bøvler din hund med stivhed, skævheder eller går den på 2 spor? Har den krøllet pels langs ryggen eller lavt energiniveau? Måske har den skader eller er igang med genoptræning efter en skade? Eller oplever du adfærdsproblemer, maveproblemer, svær sårheling, eksem, glansløs pels eller nervøsitet hos din hund? Så kan jeg hjælpe! Teknikken hedder Canine Touch og er ligesom behandlingsformerne til menneske og hest en blid men effektiv behandling for din hund. 
LÆS MERE OM BEHANDLING AF HUND

Bindevævsbehandling af hest

Det er en stor fordel, at jeg kan behandle både dig og din hest, da jeg så kan analysere og sammenligne jeres forskellige udfordringer, så vi kan finde roden til problemerne - f.eks. hvis du oplever problemer i din ridning. Det kan være, at din hest uren gang, rygproblemer, er svær i bøjning eller nervøs? Så er en bindevævsbehandling af hest og rytter være et rigtig godt sted at starte. Teknikken, jeg bruger, hedder Equine Touch og er ligesom behandlingerne til menneske og hund en blid men effektiv behandlingsform for din hest.
LÆS MERE OM BEHANDLING AF HEST

Bedre Bindevæv bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse.  

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram